Toorjuustukook õuntega

Hei- hei!
Ma loodan, et nüüdseks on enamus ikka õunakooki juba küpsetanud. Kui ei, siis nüüd on sinu kord.
Seda retsepti katsetama hakates jõudsin järeldusele, et ma ei olegi vist õunakooki kunagi toorjuustuga teinud. Kui ma mõtlen õunakoogile siis esimese asjana seostub sellega kohupiim. Parandasin selle vea ja tegin seekord toorjuustuga.
See kook on tõeliselt imeline kombinatsioon õuntest ja kreemjast toorjuustust ning kindlasti rõõmustab nii suuri kui ka väikseid maiasmokkasid.

Võta toorjuust ja munad külmkapist välja 1.5-2 tundi ennem küpsetamist.
Mina kasutasin selle koogi puhul 22 cm koogivormi. Kui sa soovid teha 24 cm läbimõõduga vormis, siis korruta koogipõhja tooraine 1.25-ga.
Alustame kõige pealmisest ehk purukattest.

Purukate

  • nisujahu 100g
  • pruun suhkur 80g
  • külm või 70g

Sega suhkur jahuga.
Haki külm või väikesteks kuubikuteks.
Pudista näppude vahel koostisained kiiresti puru taoliseks. Võid seda teha kummikinnastega, siis ei jõua kätest soojus nii kiiresti võini ja või ei hakka sulama.
Jäta külmkappi ootele.

Õunasegu

  • puhastatud õunad 250-300g
  • kaneel 6g
  • iiriskommid 150g (Kalevi kiss-kiss, oranž)
  • või 20g
  • vahukoor 20g

 

Koori ja puhasta õunad, tükelda.
Sega õunad kaneeliga.
Sulata kastrulis iiriskommid koos vahukoore ja võiga.
Lisa iiris õuntele ja sega ühtlaseks.

Koogipõhi

  • digestive küpsis 160g
  • või 60g
  • mesi 20g

Valmista ette ahjuplaat küpsetuspaberi ja 22 cm koogivormiga.
Pane ahi sooja 180 kraadi juurde.
Purusta küpsised ja sulata või ja vajadusel mesi.
Sega kokku ja suru koogivormi põhja ja natuke ka vormi külgedele.
Küpseta 10 minutit.

Kui koogipõhi on valmis saanud siis võta põhi ahjust välja ja alanda ahju kuumust 160 kraadini ning pane ahju põhja kuumakindel nõu koos veega. (Kohupiimakoogi puhul ei ole see vajalik.)

Toorjuustukreem

  • toorjuust 600g
  • suhkur 140g
  • hapukoor 150g
  • maisitärklis 10g
  • muna 3tk (M suurus)
  • vanilje

Sega toorjuust madalal kiirusel ühtlaseks (umbes 1 minut).
Lisa suhkur ja sega veel minut.
Sega kokku maisitärklis, hapukoor ja vanill.
Lisa toorjuustule ja sega ühtlaseks.
Klopi lahti munad ja lisa toorjuustu segule, sega kuni mass on ühtlane.
Kalla eelküpsetatud koogipõhjale.

Ps! Kohupiima kasutades võid kõik koostisosad lihtsalt kokku segada.

Laota ühtlaselt peale õunad ja purukate.
Küpseta 160 kraadi juures 1 tund ja 15-20 minutit.
Valmis juustukook on keskelt veel veidi võdisev.
Lülita ahi välja ja hoia kooki 30 minutit kuni 1 tund ahjus.
Lase toatemperatuuril jahtuda ning jahuta täielikult maha külmkapis.

Ps! Kohupiimakooki tehes on ahju temperatuur 190 kraadi ja küpsetusaeg 50 minutit.

Juustukook on parim muidugi alles järgmisel päeval, aga kes see ikka nii kaua jõuab oodata. Julgustan sind proovima seda retsepti ja jagama oma kogemusi.
Anna kommentaarides teada millise täidisega õunakook sinule esimesena pähe turgatab.

Sarnased postitused

Rummikook

Rummikook Kuna tähistamiseks leiab alati põhjuse siis täna on selleks...

Loe rohkem
Shopping Cart
Scroll to Top