Toorjuustukook banaani ja šokolaadiga

Kõik šokolaadi ja banaani sõbrad, see retsept on Teile.
Ma ise nimetaks seda kooki blenderi koogiks. Miks? Sest lisaks ahjule on sul vaja veel vaid blenderit.
Mulle endale väga meeldivad sellised lihtsad küpsetatud koogid, kohupiima või toorjuustuga. Selle retsepti välja mõtlemisel lähtusin ka sellest, et see oleks ülilihtne. Ei mingit vahustamist, sulatamist ega mitmeid kordi segamist. Lihtne, mitte ainult minu jaoks, aga ka Teie jaoks.
Nii kergesti valmistatav, et ma polnud nõus isegi põhja jaoks küpsiseid purustama. Täidise valmistamiseks ei tohiks kuluda rohkem kui 15 minutit.
Soovitan sul koogi eelmisel õhtul valmis teha ja lasta ööläbi külmas seista ning siis kaunistada. Nii on kook palju tummisem.

Enamus täidise toorainet läheb otse blenderisse ja siis küpsiste peale. Tundub ju lihtne?
Kuna tordi kaunistamise kohta tuleb palju küsimusi, siis näitan sulle etapiliselt kuidas ja millest ma kaunistamisel lähtun.
Mina tegin koogi 20cm läbimõõduga koogivormi. Suurema vormi puhul kasuta rohkem küpsiseid ja saad madalama koogi.

Põhi

  • Digestive küpsised 120g

Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga, pane sinna peale koogivorm ja lao küpsised vormi põhja (võid esialgu pooleks teha).
Ülejäänud küpsised võid veidi väiksemaks pudistada ja tühjadesse kohtadesse suruda. Jälgi, et just vormi äärtes oleks puru, muidu võib täidis vormi vahelt välja voolata.

Toorjuustukook banaani ja šokolaadiga

Täidis

  • banaan 2tk (mida pruunim, seda magusam ja parem. Keskmise suurusega kokku 220g- 240g neto)
  • toorjuustu 800g
  • kondenspiim šokolaadiga (JAANI 250g pakk- 150g koogi sisse ja ülejäänud hapukoore kattesse)
  • muna 2tk (m suurus)
  • šokolaadipisarad või hakitud tume šokolaad (54-56%) 75g

Pane ahi sooja 160 kraadi juurde (võimalusel kasuta pöördõhku, pöördõhu puudumisel küpseta 170 kraadi juures). Lisa ahju põhja kuumakindel kauss või nõu koos veega.
Kui kasutad šokolaadi tahvlit, siis haki see väiksemateks tükkideks.
Pane blenderisse banaanid, toorjuust ja kondenspiim ja lase ühtlaseks.
Lisa lahti klopitud munad ja blenderda uuesti ühtlaseks.

Kalla segu küpsistele ja puista peale šokolaad.
Küpseta 160 kraadi juures 30 minutit, lisa hapukooresegu ja küpseta veel 10 minutit.

Hapukoorekate

  • hapukoor 20% 100g
  • kondenspiim šokolaadiga 80-100g

Pigista ülejäänud kondenspiim kaussi ja lisa sellele hapukoor, sega ühtlaseks.

  • Kui kook on juba 30 minutit ahjus olnud kalla peale hapukoore segu ja küpseta veel 10 minutit. (Ürita seda võimalikult kiiresti teha, et kook kaua ahjust väljas ei oleks. Muidu võib kook kokku vajuda ja praguneda.)
  • Valmis kook on keskelt veel kergelt võdisev.
  • Lülita ahi välja ja jäta kook ahju jahtuma (umbes tunniks). Liiga järsk temperatuuri muutus teeb koogi sisse praod.
  • Vajadusel hoia veel toatemperatuuril 30 minutit ja siis külmkapis.
  • Jahtunud koogilt eemalda vorm.
  • Toorjuustukook on parim alles järgmisel päeval.

Kaunistamisel alustan alati suurtematest kaunistustest. Jagan kõige pealt ühtlaselt 4-8 poolikut Domino küpsist.
Siis panen küpsistele toetuma kõrgemad kaunistused ( vahvlipulgad, pretzelid).

Edasi panen dominode vahele midagi väiksemat ümmargust (šokolaadiga kaetud küpsisepalle, mustikaid vms). Teisele poole küpsiseid panen šokolaaditükid. Viimasena puistan välisäärele šokolaadipuru, marjapuru vms.

Võta kook 15 minutit ennem sööma hakkamist toatemperatuurile.
Mõnusat küpsetamist!

Sarnased postitused

Rummikook

Rummikook Kuna tähistamiseks leiab alati põhjuse siis täna on selleks...

Loe rohkem
Shopping Cart
Scroll to Top