Rummikook

Kuna tähistamiseks leiab alati põhjuse siis täna on selleks Miila koogid 5. sünnipäev ja minu kodulehe avamine. Ning mis kindlasti tänasest tähtsast päevast puududa ei tohiks on üks maitsev kook.
Selleks puhuks tegin klassikaliste rummikoogipallide asemel pilkupüüdva ja maitsva rummikoogi, või hoopiski tordi?
Kindlasti sobib see igale peolauale, on valmistatav lihtsast toorainest ja jõukohane igale ühele.

Retsept on arvestatud 20cm läibmõõduga tordivormi järgi. Kui soovid suuremasse vormi teha (24cm) ja madalamat kooki, siis korruta küpsise põhja ja šokolaadikatte koostisained 1.5ga.
Aga alustame biskviidi küpsetamisest.

Biskviit

  • muna 10tk
  • suhkur 125g
  • või 60g
  • nisujahu 125g
  • kartulitärklis 6g
  • küpsetuspulber 2g
  • sool

Pane ahi sooja 175 kraadi juurde, mina kasutan ka pöördõhku.
Vahusta munad koos suhkruga tugevaks vahuks. Selleks kulub masinaga umbes 10 minutit.
Sulata ja jahuta või.
Sega kokku kuivaineid.
Munavahule sõelu kuivained sisse kolmes osas. Sega õrnalt alt üles liigutustega.
Lisa jahtunud või ja sega ühtlaseks. Ära rohkem klopi ega vahusta!
Kalla biskviit küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, võimalusel kasuta mõnda suuremat koogivormi, et biskviit jääks ühtlase paksusega.
Olenevalt biskviidi paksusest küpseta 15-20 minutit. Minul kulus biskviidi valmimiseni 16 minutit. Valmis biskviit on katsudes kergelt vetruv.
Valmis biskviit tõsta ahjurestile, eemalda vorm ja jäta jahtuma.

Rummikook

Biskviidi küpsemise ajal valmista küpsisepõhi.

Küpsisepõhi

  • digestive küpsis 85g
  • või 40g

Purusta küpsised ja sulata või.Sega kokku ning suru 20cm läbimõõduga koogivormi põhja. Hoia külmkapis.

Tädis

  • kondenspiim 120g
  • hapukoor 170g
  • või 30g
  • kakao 10g
  • tume šokolaad (54-56%) 100g
  • kuivatatud jõhvikad 50g
    rummiessents
  • Sulata koos šokolaad ja või.
  • Murenda jahtunud biskviit ja lisa sellel kondenspiim ja hapukoor, sega ühtaseks.
  • Lisa šokolaad, kakao, kuivatatud jõhvikad ja maitse järgi rummiessentsi, sega.
  • Valmis mass suru ühtlaselt küpsise põhjale, aseta külmkappi.

Kate

  • vahukoor 50g
  • tume šokolaad (54-56%) 35g
  • piima šokolaad 15g

Kuumuta vahukoor keemiseni ja sulata šokolaadid.
Sega kokku ja kalla koogile. Hoia paar tundi külmkapis.
Eemalda koogivorm kuuma terava noaga. (Tee nuga kuuma vee all märjaks, kuivata kätepaberiga)

Kaunista endale määlepäraste kaunistustega. Mina eelistan marju ja kõike muud mida võimalik loodusest saada on. Alates pohla ja mustikavartest kuni ema kasvatatud roosideni.

Sarnased postitused

Rummikook

Rummikook Kuna tähistamiseks leiab alati põhjuse siis täna on selleks...

Loe rohkem
Shopping Cart
Scroll to Top