Toorjuustukook õuntega Hei- hei!Ma loodan, et nüüdseks on enamus ikka...
Loe rohkemPestokeerud
Ülimalt krõbedad, lihtsad ja maitsvad pestoga pärmi-lehttaignast keerud. Kasuta enda maitseelistusele vastavat pestot. Mina kasutasin mõlemat Tartu Miili pestot- klassikalist basiilikuga ja vürtsikat tšilli, tomati ja küüslauguga pestot. See punane vürtsikas pesto on minu enda täielik lemmik. Kuna ma olen meie peres ainuke kellele vürtsikas meeldib, siis ma saan üksi kõik punase pestoga keerud ära süüa :D. Pärmi-lehttaigna valikul eelistan alati võiga varianti mitte margariiniga, et asi veel lihtsam oleks siis kasuta plaatidega taigna varianti
Vaja läheb :
120g Tartu Milli pestot. (60g basiiliku, 60g vürtsikat pestot)
1 pakk pärmi-lehttaigent võiga (plaadid)
50g parmesani või mõnda muud meelepärast juustu
1 muna (määrimiseks)
- Võta taigen 40 minutit varem toatemperatuurile sulama.
- Lisa ühele taignaplaadile umbes 2 spl basiiliku pestot ja teisele plaadile 2 spl punast vürtsikat pestot ja aja lusikaga laiali.
- Riivi peale umbes pool juustu kogusest.
- Kata pestoga kaetud plaadid teise taignaplaadiga ja suru õrnalt kokku.
- Lõika 6ks võrdseks osaks. (pikem serv enda pool)
- Venita taginariba natuke pikemaks ja keera otstest kinni hoides vastupidises suunas keerdu.
- Pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja suru taigna otsad kergelt vastu plaati, et need küpsemise ajal lahti ei tuleks.
- Kergita keerde 10-15 minutit. Mina kasutan kergitamiseks 40 kraadist ahju. Toatemperatuuril kergitades arvesta pikema ajaga.
- Klopi lahti muna ja lisa veidi vett, pintselda kergitatud keerud muna-veeseguga üle ja riivi peale ülejäänud juust.
- Küpseta eelsoojendatud ahjus pöördõhuga 180-190 kraadi juures 12-14 minutit.

Retsept valmis koostöös Tartu Milliga.




Sarnased postitused
Brownie kook Halloweeniks
Brownie kook Halloweeniks Tere kõigile! Halloween on juba peagi ukse...
Loe rohkemRummikook
Rummikook Kuna tähistamiseks leiab alati põhjuse siis täna on selleks...
Loe rohkem