Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pestokeerud

Ülimalt krõbedad, lihtsad ja maitsvad pestoga pärmi-lehttaignast keerud. Kasuta enda maitseelistusele vastavat pestot. Mina kasutasin mõlemat Tartu Miili pestot- klassikalist basiilikuga ja vürtsikat tšilli, tomati ja küüslauguga pestot. See punane vürtsikas pesto on minu enda täielik lemmik. Kuna ma olen meie peres ainuke kellele vürtsikas meeldib, siis ma saan üksi kõik punase pestoga keerud ära süüa :D. Pärmi-lehttaigna valikul eelistan alati võiga varianti mitte margariiniga, et asi veel lihtsam oleks siis kasuta plaatidega taigna varianti

Vaja läheb :
120g Tartu Milli pestot. (60g basiiliku, 60g vürtsikat pestot)
1 pakk pärmi-lehttaigent võiga (plaadid)
50g parmesani või mõnda muud meelepärast juustu
1 muna (määrimiseks)

  • Võta taigen 40 minutit varem toatemperatuurile sulama.
  • Lisa ühele taignaplaadile umbes 2 spl basiiliku pestot ja teisele plaadile 2 spl punast vürtsikat pestot ja aja lusikaga laiali.
  • Riivi peale umbes pool juustu kogusest.
  • Kata pestoga kaetud plaadid teise taignaplaadiga ja suru õrnalt kokku.
  • Lõika 6ks võrdseks osaks. (pikem serv enda pool)
  • Venita taginariba natuke pikemaks ja keera otstest kinni hoides vastupidises suunas keerdu. 
  • Pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja suru taigna otsad kergelt vastu plaati, et need küpsemise ajal lahti ei tuleks.
  • Kergita keerde 10-15 minutit. Mina kasutan kergitamiseks 40 kraadist ahju. Toatemperatuuril kergitades arvesta pikema ajaga.
  • Klopi lahti muna ja lisa veidi vett, pintselda kergitatud keerud muna-veeseguga üle ja riivi peale ülejäänud juust.
  • Küpseta eelsoojendatud ahjus pöördõhuga 180-190 kraadi juures 12-14 minutit.

Retsept valmis koostöös Tartu Milliga.

Sarnased postitused

Rummikook

Rummikook Kuna tähistamiseks leiab alati põhjuse siis täna on selleks...

Loe rohkem
Shopping Cart