Toorjuustukook õuntega Hei- hei!Ma loodan, et nüüdseks on enamus ikka...
Loe rohkemBrownie kook Halloweeniks
Tere kõigile! Halloween on juba peagi ukse ees ja see tähendab, et on aeg valmistuda selleks õuduslikult lõbusaks päevaks. Üks parimaid viise seda teha on muidugi halloweeni teemalise tordi valmistamine!
Täna jagan teiega ühte lihtsat retsepti, mille valmistamisel saate lapsed kampa võtta. Nobedamad saavad tordikaunistused ise voolida. Lihtsamat teed pidi minnes saad poest osta valmiskujul erinevaid komme ja maiustusi.
Brownie
- tume šokolaad (54-56% kakao sisaldus) 120g
- või 60g
- fariinsuhkur 70g
- muna 3tk (M suurus)
- suhkur 120g
- piim 90g
- nisujahu 100g
- sooda 2g
- sool 2g
- külmutatud kirsid 200g
Pane ahi sooja 180 kraadi juurde, ülevalt ja alt kuumutuse ja pöördõhuga.
Sulata šokolaad võiga ja jäta jahtuma.
Jahtunud segule lisa fariinsuhkur.
Sega munad koos suhkruga.
Lisa jahtunud šokolaadisegu munade hulka ja sega ühtlaseks.
Sega omavahel kuivained ja sõelu need.
Lisa taignale pool piima kogust, sega ja lisa pool kogust kuivaineid.
Korda ülejäänuga sama moodi.
Kalla tainas 22- 24cm läbimõõduga ümmargusse koogivormi, ja küpseta olenevalt vormi suurusest 20- 30 minutit.
Mahlase brownie jaoks võta põhi paar minutit varem ahjust välja.
Jahtunud brownie murra väiksemateks tükkideks ja vooderda 22cm läbimõõduga tordivorm.
Koogi võid vabalt teha ka madalama äärega kaussi.
Lisa brownile külmutatud kirsid (pole vaja eelnevalt sulatada), suru osa kirsse ka brownie tükkide vahele
Kreem
- vahukoor 200g
- toorjuust 200g
- suhkur 20g
- sidrunimahl 25g
- piima šokolaad 70g
- tumedamaid küpsiseid (oreo või
- mesikäpa dops küpsised) 180g
Kreemi jaoks sulata šokolaad ja jäta jahtuma.
Vahusta külm vahukoor suhkruga pehmeks vahuks, lisa toorjuust ning sidrunimahl ja vahusta tugevaks.
Võta väike osa kreemi ja sega jahtunud šokolaadiga ning lisa ülejäänud kreemile ja sega ühtlaseks.
Määri kreem tordipõhjale, võid spaatli otsaga suruda kreemi kergelt kirsside ja brownie vahele, ära kreemi päris siledaks silu.
Purusta küpsised väiksemateks tükkideks ja pudista 2/3 küpsistest kreemile.
Lase tordil vähemalt 4h olla külmkapis, kõige parem muidugi lasta seista öö läbi.
Eemalda vorm ja kata ülejäänud küpsisepuruga kreemi ääred.
Kaunista meelepäraste kaunistustega. Kasuta poes saada olevaid halloweeni teemalisi kummikomme või tee kaunistused ise. Vaklade tegemiseks kasutasin martsipani, sõrmed on voolitud suhkrumassist. Ämblikuvõrgu saad vahukommide sulatamisel. Vere saamiseks püreestasin vaarikad ja pressisin läbi sõela, et eemaldada seemned. Soovi korral võid lisada ka veidi suhkurt.
Kutsu kindlasti sõber ka külla ja paku talle ka seda hirmuäratavat küpsetist.
Sarnased postitused
Brownie kook Halloweeniks
Brownie kook Halloweeniks Tere kõigile! Halloween on juba peagi ukse...
Loe rohkemRummikook
Rummikook Kuna tähistamiseks leiab alati põhjuse siis täna on selleks...
Loe rohkem