Võileivatort suitsukanaga

Koostöös Estoveriga olen teie jaoks valmis teinud ühe võileivatordi retsepti.
Nende tomati ja basiilikuga toorjuust tundus äärmiselt põnev, et teha sellest üks maitsev võileivatort. Täidisest võib leida suitsukana ja päikesekuivatatud tomateid, millele kergelt suitsuse meki annab bbq kaste.

Võileivatort

  • mitmeviljaröst 12 viilu
  • suitsukana rinnafilee 250g
  • päikesekuivatatud tomat 65g
    majonees 100g
  • sulatatud Hiirte juust grillkanaga 90g
  • Piimameister Otto toorjuust tomati ja basiilikuga 150g
  • hapukoor 70g
  • suitsumaitseline bbq kaste 60g
  • saiade immutamiseks puljong
  • vajadusel maitsesta kreem soola ja pipraga

Kattekreem

  • Eesti taluvõi 50g (toasoe)
  • Piimameister Otto toorjuust tomati ja basiilikuga 150g
  • sool

Sellest kogusest saad 1.5 kilose kringli.
Ennem taigna tegemist võta pohlad ja kondenspiim toatemperatuurile.

Võileivatort suitsukanaga
  • Eemalda kanalt nahk ja lõika väiksemateks kuubikuteks.
  • Nõruta päikesekuivatatud tomatid ja lõika tükkideks.
  • Sega kokku kõik täidise koostisosad (suitsukana, päikesekuivatatud tomatid, majonees, sulatatud juust, toorjuust, hapukoor ja bbq kaste, soovi korral maitsesta soola ka pipraga)
  • Keeda valmis puljong (120-150g vett ja maitse järgi köögivilja- või kanapuljongit)
  • Lõika saiadelt ära koorik.
  • Võimalusel pane tort kokku tordivormis, aga saab ka ilma. (Tort koosneb kahest kihist täidisest ja kolmest kihist röstsaiast)
  • Lao aluse põhja 2*2 viilu röstsaia.
  • Pintselda saiad puljoniga.
  • Määri peale pool suitsukana täidisest.
  • Uuesti kiht saia, puljong ja ülejäänud tädis.
  • Viimane kiht saia ja puljongit.
  • Lase tordil seista üleöö külmkapis.
  • Enne kattekreemi tegemist võta toorjuust tund aega varem toatemperatuurile. Või võta paar tundi enne tegemist toatemperatuurile.
  • Vahusta või heledaks vahuks (umbes 3 minutit)
  • Lisa vähehaaval toorjuust ja vahusta tugevaks ühtlaseks kreemiks.
  • Kata tort pealt kreemiga ja soovi korral ka küljed, või pritsi kreem kaunistuseks äärtesse.

Kaunistuseks kasuta kirsstomateid ja basiilikut. Samuti sobivad ka erinevad idud.
Väga huvitava maitse ja tekstuuri annab tordile röstitud sibul.

Retsept valmis koostöös Otto Piimapmeistriga.

Sarnased postitused

Shopping Cart
Scroll to Top