Kõrvitsapannkoogid sügisvürtsidega
Sügis on käes ja köök on hooajaliste ja hubaste lõhnadega täidetud. Kui panna kokku kõrvitsapüreed, veidi pärmi ja pisut sügisvürtsi, sünnivad pannkoogid, mis on kohevad nagu väikesed pilved. Pärmitaignast pannkoogid on lihtsad, aga eriliselt pidulikud – ideaalsed nädalavahetuse hommikuks, kui tahad end hellitada millegi soojalt lohutava ja hooajaliselt täiuslikuga.
Väike nipp: kõrvitsapüreed tasub korraga suurem kogus valmis teha ning sügavkülmas väikeste portsudega säilitada. Nii on järgmine kord eriti lihtne võtta just paras kogus kookide jaoks.
Ja et pannkookidele (või ükskõik millisele sügishõngulisele koogile või joogile) anda see õige hubane maitse, jagan ka lihtsa sügisvürtside segu retsepti, mida saad kodus purki segada ja kasutada alati, kui tuju tuleb.
Sügisvürtside segu
Vaja läheb:
- jahvatatud kaneeli 25g (3spl)
- jahvatatud ingverit 8g (2tl)
- jahvatatud muskaatpähklit 8g (2tl)
- jahvatatud kardemoni 8g (2tl)
- jahvatatud nelki 8g (2tl)
- Lusikatega mõõtes pane vürtse pigem kuhjaga. Sega kõik vürtsid kokku ja hoiusta näiteks väikeses purgis. Kasuta kohvijookides ja erinevates kookides.

Sügisvürtsidega pannkoogid
Vaja läheb:
- Piima 250g
- Kõrvitsapüreed 100g
- Presspärmi 25g (või 7g kuivpärmi)
- Suhkur 50g
- Muna 1tk (M suurus)
- Nisujahu 270g
- Sügisvürtside segu 5g (umbes 1tl kuhjaga) , või kasuta lihtsalt kaneeli.
- Näpuotsaga soola
- Võid sulatatuna 30g
Peale niristamiseks mett või siirupit. Mina sulatasin mee vedelaks ja niristasin valmis koogid korralikult üle. Kui sa ei taha kookidele siirupit või mett panna siis võid soovikorral suhkurt taignasse veidi rohkem panna.
Kuidas teha:
- Kõrvitsapüree jaoks puhasta ja koori kõrvits, tükelda väiksemateks tükkideks. Auruta või keeda väheses vedelikus kõrvits pehmeks, püreesta saumiksri või blenderiga.
- Sulata või ja jäta jahtuma.
- Soojenda piim koos kõrvitsapüreega kuni 40 kraadini (kui sul on kõrvitsapüree veel soe/kuum, siis lisa sinna külm piim ja segu ongi õige temperatuuriga.
- Sega kausis kokku piima-püreesegu suhkru, presspärmi ja munaga.
- Lisa sinna jahu, sool ja sügisvürtside segu ja viimasena sulatatud või.
- Kergita tainast 30-40 kraadises ahjus 40 minutit, kuni tainas on vähemalt kahekordne ja mullitab mõnusasti.
- Küpseta väikesed pannkoogid keskmisel kuumusel kaane all (mina tegin 6-ga, 9st)
- Serveeri vahtrasiirupi või meega.
Aitab tavalistest ülepannipannkookidest. Aeg on lauale panna õhulised, ja mõnusalt sügisesed kõrvitsakoogid.
Mul on ülimalt hea meel, kui jagad enda küpsetisest pilte ja tagasisidet ning märgid mind ära sotsiaalmeedias- Miila koogid
Küpsetamiseni.

